De door Qredits geïntroduceerde kredieten van 50.000 tot 150.000 zijn immens populair. Sinds de introductie op 1 november zijn er maar liefst driehonderd aanvragen binnengekomen, aldus directeur Elwin Groenevelt.
Dagelijks komen er inmiddels vijftien tot twintig aanvragen binnen, volgens Groenevelt blijkt hieruit duidelijk dat de nood hoog is bij de ondernemers. De aanvragen zijn vooral afkomstig uit de detailhandel, zakelijke dienstverlening en horeca. Op zich niet verwonderlijk aangezien juist deze branches het momenteel erg zwaar hebben. Maar liefst 35% van de aanvragers van een MKB-krediet staat op de rand van faillissement. Toch is dit niet de doelgroep die Qredits voor ogen heeft.
Groeien en investeren
De kredieten zijn voornamelijk bedoeld voor ondernemers die willen groeien en investeren, er dient echter wel sprake te zijn van een afwijzing van de bank. Momenteel is circa 50 procent van de aanvragen afkomstig van starters, de andere helft komt van bestaande ondernemingen.
Qredits is al een tijd actief op het gebied van microkredieten tot een maximum bedrag van €50.000. Bij de MKB-kredieten worden er hogere eisen gesteld, zo dienen aanvragers hun jaarcijfers en een investeringsplan te laten zien. De rente die over de leningen wordt gerekend is marktconform, waar banken tussen de 8 en 13 procent rekenen, rekent Qredits tussen de 8,75 en 10,75 procent. Ondernemers krijgen hierbij wel een coach en een persoonlijke benadering aangeboden.
Volwaardig financieringsalternatief
Ondanks het feit dat Qredits niet de ambitie heeft uit te groeien tot een volwaardige bank, hoopt de onderneming wel een volwaardig financieringsalternatief te worden voor het kleinbedrijf. Per januari is het ook voor particuliere beleggers mogelijk om te investeren in kleine ondernemers. Voor het rendement hoeven zij dit echter niet te doen, aangezien er een rendement wordt geboden van slechts 2,75 procent.
Het bericht MKB-kredieten populair verscheen eerst op Bedrijf & Ondernemen.